Beste Spaarrente

Vergelijk en vind de hoogste spaarrente!
Spaarrente

Geld lenen versus sparen

Op deze website behandelen we het onderwerp sparen om aan geld te komen. Maar er zijn ook andere alternatieven om over geld te beschikken, zoals lenen. Wij zijn geen voorstander van lenen, maar willen u toch graag de mogelijkheden schetsen. Let op; geld lenen kost geld.

Een goede Belgische kredietverstrekker kiezen

Als u wilt gaan sparen, dan gaat u de spaarrente vergelijken. Dit is vanzelfsprekend, want u wilt natuurlijk de beste rente ontvangen. Toch is het zo dat er aanzienlijk minder aandacht wordt besteed aan de rente wanneer het gaat om leningen afsluiten. Hierbij lijkt het belangrijker te zijn of het afsluiten van een lening mogelijk is en hoe groot het bedrag is dat kan worden geleend. De rente lijkt hierbij een beetje op de koop toe te worden genomen. Dit is natuurlijk niet verstandig. Het is even belangrijk om de rente van een lening te vergelijken dan om de spaarrente te vergelijken. Het heeft immers grote invloed op uw financiŽle situatie.

Lenen in BelgiŽ is in opkomst

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om te lenen in BelgiŽ. Dit heeft meerdere redenen. Op de eerste plaats zijn de voorwaarden, waaronder de rente, van Belgische leningen aantrekkelijker. Daarnaast is het ook aanzienlijk makkelijker om een lening te krijgen in BelgiŽ. Hier kennen zij namelijk de BKR-check niet, daar dit een Nederlandse organisatie is. Er wordt dus niet gecontroleerd hoe het zit met de kredietwaardigheid. Wel is het in de meeste gevallen nodig om een loonstrook of bankafschrift te overleggen. In Nederland is het momenteel erg lastig om een lening af te sluiten. Dit heeft vooral te maken met de economische crisis, waar we nog steeds een beetje in blijven hangen, en het feit dat banken hierdoor geen risicoís willen nemen. Geld lenen is hierdoor bijna alleen mogelijk voor mensen die zelf voldoende vermogen hebben en daardoor niet hoeven te lenen. Dit zit erg scheef. In BelgiŽ is dit heel anders. Wel is het dan natuurlijk belangrijk om aandacht te besteden aan het kiezen van een goede Belgische kredietverstrekker.

Kiezen uit online mogelijkheden

In de meeste gevallen gaat de voorkeur uit naar de mogelijkheid om de lening volledig online te regelen. Dit bespaart dan ook een ritje naar BelgiŽ. Het is daarom verstandig om te controleren welke mogelijkheden er zijn om online een lening af te sluiten in BelgiŽ. U kunt dan bij diverse maatschappijen terecht, afhankelijk van het soort lening dat u nodig heeft. Uiteraard is het mogelijk om ook voor de Belgische mogelijkheden gebruik te maken van vergelijkingswebsites. Het is hierbij wel belangrijk om goed te kijken naar alle factoren die meespelen. Vergelijkingswebsites nemen vaak het rentepercentage als uitgangspunt, maar diverse andere zaken zijn natuurlijk ook belangrijk. Denk aan de looptijd en het leenbedrag bijvoorbeeld.

Zelf Belgische kredietverstrekkers vergelijken

U kunt goed zelf de mogelijkheden vergelijken wanneer u op zoek bent naar een goede online kredietverstrekker uit BelgiŽ. Hierbij kunt u bijvoorbeeld starten bij het bekijken van de opties die de meest bekende maatschappijen kunnen bieden. U kunt dan denken aan kredietverstrekkers zoals Hello Bank, Alpha Credit, BNP Paribas Fortis, Auxfina, CreditVite en Cofidis. Hiervan is zeker dat het gaat om een goede mate van betrouwbaarheid. Wanneer u een relatief onbekende partij gevonden heeft voor het afnemen van een lening, dan is het verstandig om eerst een betrouwbaarheidscheck te doen, bijvoorbeeld door ervaringen met de maatschappij te zoeken via Google.

Waar moet u op letten?

Bij het vergelijken van Belgische kredietverstrekkers is het op de eerste plaats belangrijk om te letten op de betrouwbaarheid. Vervolgens kunt u gaan vergelijken op de mogelijkheden. U kunt maatschappijen selecteren die u de lening kunnen bieden die u nodig heeft. Hierop kunt u vergelijken hoe het precies zit met de looptijd en de rente die moet worden betaald over het leenbedrag. Uiteraard is het ook goed om te letten op bewijsstukken die u eventueel dient aan te leveren, zoals een inkomstenopgave.Home | Links | Nieuws